X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Agenția de Stat „Moldpres” are un director nou

29 mar. 15:01   Societate
1728 0

Directorul Ziarului Național, Vitalie Hadei, a fost desemnat de Cancelaria de Stat, în urma unui concurs public, în funcția de director al Agenției Informaționale de Stat „Moldpres”.

Potrivit ordinului semnat de Artur Mija, secretarul general al Guvernului, Vitalie Hadei își va începe activitatea la „Moldpres” pe 1 aprilie 2024, scrie ziarulnational.md.

Jurnaliștii de la Ziarul Național scriu că Vitalie Hadei a renunțat la „cutuma birocratică” de a fi prezentat oficial angajaților instituției, preferînd să-i cunoască personal pe colegii de la „Moldpres”, în procesul de activitate.

„Astăzi, cînd spunem Moldpres, ne gîndim în primul rînd la Monitorul Oficial, ceea ce nu-i rău, avînd în vedere importanța acestei publicații pentru funcționarea statului. Totuși, misiunea primară a acestei agenții de presă, încă de la fondare, a ținut de informare, de circulația informației oficiale, misiune care s-a cam pierdut în timp. De aceea, una dintre priorități este resetarea Departamentului Știri, pentru a transforma Moldpres-ul într-o instituție media de referință în R. Moldova”, a declarat Vitalie Hadei.

Vitalie Hadei este licențiat în Jurnalism, a făcut studii postuniversitare în Management, iar cariera profesională și-a început-o la Agenția „Moldpres” în toamna anului 2001. În perioada anilor 2005 – 2013, a activat la publicația „Jurnal de Chișinău” ca reporter, iar ulterior ca director al acestei instituții. Din 2013 a fondat Ziarul Național pe care l-a condus pînă în prezent. Vitalie Hadei are 43 de ani și este tatăl a doi copii.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?