X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Diploma de bacalaureat este o jignire la adresa elevilor - declarație

3 iun. 2013,, 12:46   Societate
4719 0
Foto: bhportal.ba
Primarul general al Municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, cere Ministerului Educației să excludă din diploma de BAC denumirea centrului de examinare. Solicitarea a fost făcută astăzi în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, urmare a nemulțumirilor exprimate de către elevii și profesorii Liceului teoretic român-francez ”Gheorghe Asachi”.

Edilul s-a arătat nemulțumit de faptul că în diploma de bacalaureat sînt menționate două instituții liceale, atît cea pe care elevul o absolvește, cît și cea în care acesta susține examenele de bacalaureat.

”Avem o situație absurdă. Nu-i destul că elevii dau examene pe coridor sau săli sportive, dar încă și diploma este aiurea. Atunci cînd copiii se duc să aplice la universități din Occident, directorii de licee sînt nevoiți să trimită explicații de ce sînt menționate două instituții pe diplomă și dacă nu cumva liceul pe care l-a absolvit elevul respectiv este lipsit de licență. Eu nu mai înțeleg nimic – noi și bacalaureatul îl facem moldovenește?”, s-a întrebat nedumerit Dorin Chirtoacă.

Primarul a solicitat Ministerului Educației să revizuiască această procedură. ”Nu contează pînă la urmă unde a fost susținut bacalaureatul, contează instituția pe care o absolvește elevul. Consider că asta este pur și simplu o jignire a elevilor care susțin bacalaureatul”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Anterior, primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, s-a arătat nemulțumit de modul în care sînt desfășurate examenele de bacalaureat, îndeosebi inițiativa Ministerului Educației de a le supraveghea în acest an cu camere de luat vederi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?