Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Europenii de astăzi sînt mai proști ca acum 100 de ani

2 iun. 2013,, 12:46   Externe
4924 2
Foto: ykt.ru
Psihologii susțin că civilizația occidentală se află în plin regres, în ultimii 100 de ani constatîndu-se scăderea coeficientului de inteligență (IQ) al europenilor cu 14,1 puncte. Explicația este dată tot de psihologi, care susțin că femeile inteligente refuză să facă copii.

În prefața unui studiu publicat în revista Intelligence, se remarca faptul că autorii au încercat să afle dacă reprezentanții epocii victoriene au fost mai inteligenți ca actuala generație. Psihologii spun că această perioadă a istoriei (1837-1901) a venit cu o explozie de inovare, foarte multe persoane geniale s-au născut atunci, și că acest indicator a scăzut vertiginos ulterior.

Firesc a apărut întrebarea dacă, nu cumva, strămoșii noștri au fost mai deștepți decît generația actuală?

Oamenii de știință de la Universitatea din Bruxelles, împreună cu colegii de la Universitatea din Amsterdam și Universitatea Cork din Irlanda au stabilit că, în medie, IQ-ul locuitorilor Europei s-a redus cu circa 1,23 puncte la fiecare zece ani. Și, judecînd după rezultatele analizei a 14 studii efectuate între 1883 și 2004, în timpul epocii victoriene oamenii reacționau mult mai rapid la evenimente, iar timpul de reacție, spun cercetătorii, este corelat cu nivelul de inteligență.

Autorii studiului sugerează și o explicație. Studiul a arătat că femeile cu un IQ mai mare sînt mai puțin predispuse să lase urmași decît femeile cu un IQ mai mic. Ca urmare, descendenții femeilor mai puțin inteligente au început să predomine față de urmașii femeilor mai inteligente.

Rezultatele studiului i-au surprins pe oamenii de știință. Anterior s-a presupus că volumul și fluxul actual de informații la care este supus omul modern ar fi trebuit să declanșeze o percepție accelerată.

Să mai reținem un amănunt. Oamenii de știință au prezis de mai multe ori sfîrșitul evoluției omenirii. Neurologii britanici au descoperit că creierul uman nu mai are loc unde să crească și nu mai există o alta sursă de energie: altfel spus, resursele interne necesare îmbunătățirii pur și simplu s-au epuizat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?