X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Clasamentul celor mai bogate scriitoare din lume

13 iun. 2017,, 23:02   Externe
2000 0

Ediția rusă a revistei Forbes Woman a elaborat ratingul celor mai bine plătite scriitoare în 2016. Lista completă este publicată pe site-ul ediției de marți,13 iunie.

Pe primul loc s-a clasat britanica Joanne Rouling, autoarea unei serii de cărți despre magicianul Harry Potter. În 2016 ea a fost scenarista filmului bazat pe opera sa „Animale fantastice și unde le poți găsi” și a participat împreună cu dramaturgul Jack Thorne la crearea piesei în două părți „Harry Potter și copilul blestemat”. În anul trecut veniturile ei au totalizat 19 milioane de dolari.

Pe cea de-a doua treaptă s-a situat Nora Roberts din SUA, autoare a operelor „Inimi irlandeze”, „McGregorii”, „Povestiri de noapte“ și „Familia Stanislavski”. În 2016 ea a cîștigat peste 15 milioane de dolari. Pe locul al treilea a urcat americana Daniela Stil („Promisiunea de pasiune”, „Zoe“, „Album de familie”), cu 15 de milioane de dolari.

În top-10 a mai fost incluse astfel de scriitoare precum Erika James (seria „Cincizeci de umbre”, 14 milioane de dolari), Paula Hawkins („Fata din tren”, peste 10 milioane de dolari), Veronica Roth (seria „Divergent”, 10 milioane de dolari) și Rachel Russell (seria „Însemnările unei puştoaice”, 8,5 milioane de dolari).

În elaborarea listei s-a ținut cont de cîștigurile autorilor primite pentru activitatea lor în 2016.


Pe 12 iunie revista americana Forbes a publicat ratingul celor mai bine plătite celebrități. Lider a fost ales rapperul american Sean Combs, alias Diddy.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?