Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Istoria unei moldovence populare în China: Cum a ajuns vedetă

25 mar. 13:15   Societate
3581 0

Într-un univers plin de ritm și culoare, Gabriela Cojocaru se remarcă drept un adevărat fulger în peisajul cultural chinezesc.

Cu peste două milioane de urmăritori pe TikTok și participări strălucitoare în filmele chinezești, tînăra originară din Republica Moldova este un fenomen în ascensiune.

Gabriela Cojocaru a început să danseze încă din adolescență. Aceasta a urmat cursurile unui Colegiu de Coregrafie în Republica Moldova, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Născută în raionul Cimișlia, Gabriela face parte dintr-o generație de copii care au crescut fără prezența constantă a părinților, aceștia fiind plecați în străinătate la muncă. Tatăl fetei a plecat peste hotare cînd aceasta avea doar trei ani.

Cînd avea vîrsta de cinci ani, mama fetei, de asemenea, a plecat peste hotare. Atunci, Gabriela a rămas în grija bunicilor săi, care au fost sursa ei de susținere și inspirație.


Oportunitatea de a pleca în China a apărut în viața Gabrielei în timp ce-şi făcea studiile la Colegiul de Coregrafie. După prima sa experiență în China, a făcut o descoperire semnificativă pentru ea. La început, Gabriela a avut parte de o experiență specială și plină de descoperiri. Ulterior, Gabriela a început să-și desfășoare acolo activitatea ca dansatoare.

Pentru a se integra în cultura chineză, tînăra a înțeles că trebuie să învețe limba localnicilor. Astfel, odată cu studierea limbii chineze, pentru tînără au început să se deschidă noi uși.

Atunci cînd a descoperit puterea și influența rețelelor de socializare, direcția de activitate a Gabrielei s-a schimbat în mod semnificativ. Astfel, aceasta și-a adaptat strategia și a început să-și construiască o prezență puternică pe TikTok-ul chinezesc.

Pe parcursul călătoriei sale în China, Gabriela și-a extins orizonturile și și-a diversificat abilităţile. Şi-a construit o carieră complexă, ajungînd actriță în filmele chinezeşti. Tranziția impresionantă a demonstrat versatilitatea și talentul său artistic.

În China, Gabriela este un ambasador dedicat al țării sale natale, Republica Moldova. Ori de cîte ori a avut ocazia, ea a promovat cu mîndrie și pasiune frumusețea și cultura de acasă. Prin intermediul rețelelor de socializare, al aparițiilor publice și al colaborărilor artistice, Gabriela a împărtășit cu lumea bogăția tradițiilor și obiceiurilor din Moldova.

Gabriela recunoaște cu sinceritate că Republica Moldova i-a oferit multe daruri fără de preţ, care au influenţat evoluţia sa personală şi profesională, devenind astăzi artista recunoscută în China. Originea sa a fost fundamentul pe care și-a construit pasiunea pentru dans și artă, iar valorile și învățămintele primite în copilărie au fost lumina călăuzitoare în străinătate.

13
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?