X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Un miliardar și-a cumpărat a cincea insulă

2 feb. 22:30   Externe
2896 0

Co-fondatorul Google a devenit proprietarul insulei Cayo Norte de lîngă Puerto Rico în 2018, achiziția a costat 32 de milioane de dolari.

Potrivit Business Insider, Larry Page și soția sa dețin cel puțin cinci insule. Cofondatorul Google, Larry Page (Forbes estimează averea sa la 118,5 miliarde de dolari), fostul director general al Alphabet, a cumpărat în 2018 insula privată Cayo Norte din Caraibe, relatează Business Insider (BI).

Cayo Norte este situată la aproximativ 30 de kilometri est de coasta Puerto Rico și la 20 de kilometri de insula St. Thomas (una dintre Insulele Virgine Americane) și are o suprafață de 1,2 kilometri pătrați.

Insula face parte, din punct de vedere administrativ, din Puerto Rico. Potrivit BI, achiziția l-a costat pe Page 32 de milioane de dolari. Tranzacția a fost făcută prin intermediul societății cu răspundere limitată US Virgin Island Properties, deținută de omul de afaceri și de soția sa Lucinda Southworth. Insula a fost deținută din 2006 de dezvoltatorul imobiliar Dan Shelley, iar cu cîțiva ani înainte a fost deținută de o anumită familie Padron, transmite Noi.md cu referire la rbc.ru

Anterior nu se știa despre tranzacție; oficialii portoricani nu știau că insula și-a schimbat proprietarul, potrivit publicației. Scopul achiziționării Cayo Norte de către Page este, de asemenea, neclar; potrivit oficialilor locali, aceștia nu au primit nicio cerere de construcție pe insulă. BI notează că aceasta nu este prima achiziție de acest fel a lui Page: el deține cel puțin cinci insule în Caraibe și în Pacificul de Sud, inclusiv insula Tavaura, care face parte din arhipelagul Fiji și pe care miliardarul a achiziționat-o în 2020.


Page a renunțat la funcția de director general al Alphabet în 2019, dar rămîne în consiliul de administrație al companiei; el deține o participație care îi conferă drept suplimentar de vot, menționează BI.

0
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?