X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Apelul lansat astăzi de platforma „DA” și „Partidul Nostru”

5 iun. 2017,, 16:10   Politică
7634 13

Fruntașii Platformei „DA”, precum și cei ai „Partidului Nostru” au lansat astăzi în mod separat apelul către cetățeni de a participa la protestul planificat pentru duminică, 11 iunie, notează NOI.md.

Membrii „DA” au declarat că cetățenii trebuie să respingă orice tentative de modificare, pe căi nedemocratice, a Codului electoral. Aceștia s-au adresat și cetățenilor moldoveni din diasporă cu rugămintea de a organiza acțiuni similare de proteste în orașele în care se află.

„Facem apel către membrii și simpatizanții noștri din teritoriu să participe activ la protestul organizat de societatea civilă în data de 11 iunie, începînd cu ora 12.00, în scuarul Parlamentului, pentru a contracara tentativa oligarhiei de a promova, în lipsa unui consens politic național, schimbarea sistemului electoral pentru a se menține la puterea uzurpată. De asemenea, solicităm cetățenilor moldoveni din diasporă să organizeze acțiuni similare de protest în fața misiunilor diplomatice ale Moldovei, a unor instituții europene pentru a-și demonstra solidaritatea și sprijinul pentru cei de acasă”, a declarat liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase.

Și reprezentanții „Partidului Nostru”, condus de Renato Usatîi, au chemat oamenii la protestul din 11 iunie, în ciuda impedimentelor puse de autorități.

„Prin intermediul polițiștilor din sector, se dau indicații să telefoneze primarii, îi amenință că, în cazul în care vor organiza transport pentru ca lumea să meargă la protest, vor fi pedepsiți. Aceste acțiuni nu vor împiedica cetățenii să iasă în mod pașnic la mitinguri, proteste și alte acțiuni. Noi, împreună cu reprezentanții PN, vom fi prezenți la protestul societății civile”, a declarat astăzi vicepreședintele „Partidului Nostru” Elena Grițco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?