X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Bacalaureatul din acest an este desfășurat sub nivelul anilor 97 – declarație

27 mai. 2013,, 10:31   Societate
4203 0
Foto: trm.md
Desfășurarea examenelor de bacalaureat din acest an este sub nivelul anilor 97. Declarația aparține primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, nemulțumit de decizia Ministerului Educației de a desfășura examenele de absolvire a liceului pe coridoare și în săli de sport.

”De unde a apărut aceasta practică de susținere a examenelor pe coridoare și în săli de sport? De ce copiii trebuie să fie puși sub acuzare în contextul în care noi avem în lege scrisă prezumția de nevinovăție? Problema este că, de fiecare dată, se va rămîne în urma progresului tehnologic. Sînt receptoare care pot fi introduse în urechi în așa fel încît să nu se vadă din afară, sînt ceasuri de pe care poți citi material în volum de biblioteci, pixuri cu microfon sau ecran și așa mai departe. Și întotdeauna administrația va rămîne în urma invențiilor. Trebuie doar o supraveghere atentă și aproape”, a precizat Dorin Chirtoacă.

În aceste condiții, primarul a solicitat Direcției educație să adune atît de la elevi, cît și de la profesori, evaluări cu privire la desfășurarea examenelor de bacalaureat din acest an și propuneri de îmbunătățire pentru anul viitor.

”În baza evaluărilor care vor fi făcute la sfîrșitul examenelor, vom insista în continuare ca pentru anul viitor să fie făcute îmbunătățiri. Chestiunea cu copiatul trebuie educată încă de la grădiniță, în așa fel încît mentalitatea să fie formată împotriva unui asemenea fenomen. Înainte îi deportau în Siberia cu vagoanele, acum îi punem pe copii să susțină examene așa, la grămadă. Nu este adecvat, standardul este coborît chiar față de anul 97, cînd am susținut eu bacalaureatul. Mai degrabă ar trebui să aibă loc în clase și cu bruiere în raza școlii”, a precizat Dorin Chirtoacă.

În acest an, bacalaureatul în capitală va fi susținut în cadrul a 30 de centre de BAC, de către 6089 de absolvenți, numărul total al absolvenților din republică depășind 19 mii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?