X 

"Curg" dosarele pe numele lui Șor

31 mai. 2017,, 11:11   Societate
2795 2

Procuratura Municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a 4 persoane acuzate de contrabandă cu băuturi alcoolice prin intermediul magazinului „Duty Free”, care aparține lui Ilan Șor. Dosarul a fost pornit anul trecut.

Din actul de învinuire întocmit de procurori reiese că, pe parcursul anului trecut, trei bărbaţi, prin intermediul unui inspector al serviciului de securitate al Companiei „Avia Invest", care avea acces în zona de control vamal „Aeroport Internaţional Chişinău", au procurat din magazinele Duty-Free băuturi alcoolice. Astfel, prin eludarea controlului vamal, ei au introdus în Republica Moldova prin contrabandă 3585 de sticle de alcool, a căror valoare constituie aproximativ 1,5 milioane de lei, marfa urmau să o comercializeze în capitală, prin intermediul anunţurilor plasate pe Internet.

În cadrul percheziţiilor efectuate în locuinţele învinuiţilor au fost depistate şi ridicate cele 3585 de sticle cu băutură alcoolică, precum şi mijloace băneşti provenite din activitatea criminală, toate fiind puse sub sechestru în vederea confiscării speciale.

Inculpaţilor, cu vîrstele cuprinse între 36 şi 50 de ani, li s-a aplicat măsura preventivă obligarea de a nu părăsi ţara, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, ei riscă pedepse de pînă la 10 ani închisoare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?