Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Expert: Expulzarea diplomaților ruși - o urmare a luptei politice interne

30 mai. 2017,, 12:00   Politică
2672 8

Colaboratorul științific superior al Centrului pentru studii post-sovietice al Institutului de Economie a Academiei de Științe a Rusiei, profesor asociat de la Universitatea de Stat din Moscova „M. Lomonosov” Andrei Deviatkov consideră expulzarea diplomaților ruși din Moldova drept o urmare a luptei politice.


El a declarat portalului RuBaltic.R, că acțiunile Chișinăului „sînt, mai curînd, tehnologii politice”.

În opinia lui, din contul tensionării relațiilor cu Rusia, majoritatea de la guvernare din Moldova, condusă de PDM, „caută să convingă țările occidentale, în special, SUA, de necesitatea sprijinului continuu al acestora”. Problema este că acest sprijin, potrivit expertului, a scăzut în ultimii ani. „Faptul că Guvernul Moldovei recurge la agravare denotă faptul că argumentele clasice cu „tancurile rusești” care au acaparat Moldova deja nu mai funcționează în raport cu publicul occidental, cel puțin, acestea nu justifică inițiativele vădit antidemocratice ale autorităților moldovenești”, consideră expertul .

În opinia lui, „agravarea controlată a relațiilor cu Rusia este importantă pentru PD și în ceea ce privește jucarea cărții geopolitice în fața publicului intern”.

„Autoritățile RM se poziționează ca fiind proeuropene și îl critică în public pe Președintele Dodon pentru apropierea sa cu Rusia. În acest context PD încearcă să cîștige voturile electoratului de dreapta și centru-dreapta”, a menționat Deviatkov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?