X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Füle și Schuebel trebuie sancționați – declarație

20 mai. 2013,, 17:38   Politică
10373 9
Foto: lenta.ru
Comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate, Štefan Füle, și şeful delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova, Dirk Schuebel, trebuie sancționați de structurile europene pe care le reprezintă. Declarația a fost făcută pentru NOI.md de către analistul politic Anatol Plugaru în contextul participării acestora la manifestarea membrilor LGBT din 19 mai.

”În mod firesc, Europa ar trebui să-i sancționeze pe Füle și Schuebel pentru porcăria pe care și-au permis-o. Știind atitudinea unui grup parlamentar atît de numeros, să te duci și să chiui de bucurie, făcînd o surpriză atît de deschisă, să ieși lîngă manifestanți și să manifestezi fericit – asta înseamnă că ori tu ești singur pederast, ori ești plătit de cineva. Füle și-a arătat adevărata față, de al cui este și din numele cui vine. Asta nu-i egalitate, asta e discriminare a majorității. Este inadmisibil pentru un diplomat de un asemenea nivel să facă acest lucru. Voronin bine a făcut că a refuzat să se întîlnească cu Füle. A procedat corect și cu demnitate”, a precizat Anatol Plugaru.

Totodată, analistul susține că refuzul lui Voronin de a se întîlni cu Štefan Füle nu are cum să afecteze relațiile R. Moldova cu Uniunea Europeană, pentru că acestea sînt doar la nivel formal. ”Voronin, pînă la urmă, o să vină la putere. E adevărat că guvernul nu-i format încă, dar, oficial, Europa are de a face doar cu rămășițele Alianței, pe care a rămas doar să le bocească și să le petreacă pe ultimul drum. Dar ei încă mai vin să le reanimeze. Mortul e pe laiță, dar ei umblă la reanimare”, a subliniat Anatol Plugaru.

Amintim că, ieri, 19 mai, în capitală, comunitatea LGBT a desfășurat un marș, care urma să se încheie la Teatrul Verde din Valea Morilor cu un miting. Marșul a fost întrerupt de către contramanifestanți, iar mitingul a avut loc în plină stradă în apropierea Ambasadei SUA la Chișinău. Un mesaj de susţinere a minorităților sexuale a fost transmis şi de către comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate, Štefan Füle, care a venit la manifestaţie însoţit de Ambasadorul UE, Dirk Schuebel.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?