La punctele de trecere transnistrene ar putea apărea militari ruşi

La punctele de trecere transnistrene ar putea apărea militari ruşi

Ministrul Afacerilor Externe al autoproclamata RMN, Vitalii Ignatiev, nu exclude posibilitatea că "Transnistria va face un apel către Rusia de a plasa reprezentanţi ruşi în calitate de forţă ce asigură măsurile de securitate la punctele de trecere de la frontieră".

Despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru RIA Novosti, comentînd intenţia Chişinăului şi Kievului de a crea puncte de trecere comune pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene.

"Consecinţele vor avea caracter fatal, plus factorul securităţii. Aceasta în condiţiile în care la frontiera de est a Transnistriei vor apărea forţele moldoveneşti. Cine va garanta că nu vor fi diferite provocări - e o întrebare deschisă", a spus Ignatiev. 

Potrivit lui, aceste acţiuni "complică şi mai mult situaţia, subminează încrederea şi vor duce la escaladarea situaţiei".

"Desigur, în această situaţie trebuie să asigurăm cumva securitatea şi să primim anuite garanţii internaţionale suplimentare. Nu exclud că Transnistria va face un apel către Rusia, care este un garant al păcii şi securităţii pe malurile Nistrului, un mediator responsabil în procesul de negocieri şi care respectă consecvent toate acordurile, principiile şi procedurile procesului de negocieri", a spus Ignatiev.
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load