Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Rusia introduce controale la frontieră pentru cetățenii care sosesc din Belarus

11 mai. 2017,, 12:20   Externe
1951 0

Rusia introduce controale la frontieră pentru resortisanții țărilor terțe care vin din Belarus.

Din 15 mai 2017 toate zborurile dintre Rusia și Belarus vor fi transferate în sectoarele internaționale ale aeroporturilor din Rusia. Pasagerii care nu sînt cetățeni ai celor două țări, vor trece controlul de frontieră. Acest lucru a fost declarat de către secretarul de stat al Uniunii Statale Rusia-Belarus Grigore Rapota. El a subliniat că „controlul de frontieră al cetățenilor Federației Ruse și cei ai Republicii Belarus, care zboară cu aceste curse nu va fi efectuat“.

Ei vor putea trece în continuare frontiera în baza pașapoartelor interne. Unica schimbare pentru ei va fi obligația de a păstra tichetul de îmbarcare. Dînșii vor trebui să-l prezinte la sosirea în Rusia. „În pașaport nu le vor fi aplicate ștampile privind trecerea frontierei“, a menționat Rapota.

Din 12 februarie, în Belarus a început să funcționeze regimul fără vize de cinci zile pentru cetățenii din 80 de țări, inclusiv SUA și statele membre ale UE. Decretul prezidențial stabilește intrarea fără viză prin Aeroportul Național Minsk. Decizia afectează interesele Rusiei, deoarece în cadrul Uniunii Statale există regimul de circulație liberă, iar străinii care au sosit fără vize în Belarus pot pătrunde ilegal pe teritoriul rus. Anterior, pe Portalul oficial rus de informații juridice au fost publicate trei ordine ale FSB-ului. Din acestea, rezultă că la granița cu Belarus au fost create zone de frontieră, în regiunile: Pskov, Smolensk și Briansk. După cum este menționat în documente, decizia în cauză a fost luată în scopul de a crea condițiile necesare de protecție a frontierelor. Experții au legat acest fapt de introducerea de către Minsk a regimului fără vize pentru cinci zile și necesitatea de a spori monitorizarea intrării ilegale în Rusia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?