Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

APG va cere anularea deciziei "ilegale" a Ministerului Educației privind instalarea camerelor video

14 mai. 2013,, 13:12   Societate
2958 0
Foto: gagauzinfo.md
Deputații legislativului din Găgăuzia vor cere de la conducerea guvernului și parlamentului, precum și de la președintele Nicolae Timofti, să anuleze decizia Ministerului Educației de a instala camere video în centrele de bacalaureat, care, în opinia lor, este "ilegală" și "încalcă drepturile omului".

Hotărîrea a fost luată la ședința de astăzi a Adunării Populare a Găgăuziei, scrie portalul de știri Gagauzinfo.md.

Președintele Comisiei permanente a APG pentru știință, educație, cultură, limbă și culte, Dmitri Manastîrlî, a remarcat faptul că parlamentarii din Găgăuzia, înainte de a decide interzicerea filmărilor la examenele de bacalaureat, s-au consultat cu directorii de școli și cu societatea.

Deputații Găgăuziei consideră că "decizia APG este mai importantă decît decizia Ministerului Educației" și, prin urmare, APG se adresează președintelui, deputaților și miniștrilor cu solicitarea de revocare a respectivului ordin al Ministerului, întrucît acesta "încalcă drepturile omului".

"Noi nu sîntem gata pentru instalarea camerelor video, căci nu sîntem încă în Europa. Localitățile noastre nu sînt gata. Acoperișul nostru este fisurat și plouă chiar pe camera de luat vederi", a spus deputatul Natalia Șoșeva.

În plus, pentru soluționarea problemei privind examenele de bacalaureat, parlamentarii găgăuzi le propun membrilor Comitetului Executiv al Găgăuziei ca pînă la 15 iulie curent să prezinte un proiect de lege local cu privire la educație.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?