Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nicoleta Guranda – tînăra care transformă monedele în artă (FOTO)

19 apr. 2017,, 14:30   Societate
2375 0

Monedele au fost utilizate de-a lungul timpului în diverse scopuri. Unii le folosesc în comerț, iar alții le adună în colecții impunătoare.

Pentru Nicoleta Guranda, acestea au o cu totul altă valoare, deoarece este pasionată de tot ce e neobișnuit. Tînăra creează adevărate capodopere de artă din monede. Fiecare lucrare este creată în mod individual și unic. Nicoleta depune o bucată din suflet și un pic de căldură în fiecare tablou.

- Cum ai descoperit pasiunea pentru hand-made?

- Probabil îmi curge prin vene. S-a transmis de la străbunica, ea țesea covoare. La fel și mămica mea croșetează diverse lucruri interesante. Cu aproximativ 3 ani în urmă am descoperit și eu această pasiune. În copilărie, ca orice copil, meșteream diferite obiecte prin casă, decoram împreună cu sora mea casa, îmbrăcam animăluțele.

- De unde vine ideea de a transforma monedele în creații?


- Eram în căutarea unui dar pentru fina părinților mei. În acea perioadă era deschis un iarmaroc în centrul capitalei, am mers și am văzut acolo un tablou asemănător cu ceea ce fac eu, doar că de dimensiuni mai mici. L-am procurat, am analizat din ce este făcut și de atunci am zis să fac și eu astfel de creații.

Uneori, Nicoleta se retrage în lumea ei chiar și cîteva zile, pentru ca ramurile riguroase ale arborilor să se zbată în rafalele vîntului de parcă tabloul ar fi desprins din realitate. Însă, spune ea, au fost cazuri cînd a creat tablouri în cîteva ore.

- De unde iai atît de multe monede?

- Merg la bancă și le iau, mai strînge maică-mea de la cunoscuți, de la oficiul poștal, de la magazine, cunoscuții mai string și îmi maid au. Am avut un moment foarte interesant: lucram și la un moment dat mi s-au terminat monedele, era seara, ce să fac? Am scotocit prin toate buzunarele, pe la vecini am mers și am făcut rost de monedele necesare.

- Cît de apreciate sînt lucrările tale pe piața noastră?

- Sinceră să fiu, oamenii obișnuiesc să întrebe de ce e așa scump. Este un preț mai ridicat din cauza că investesc mai mult în furnitură. De asemenea, trebuie menționat faptul că e un lucru manual, care necesită mul timp. Am trimis cîteva lucrări în Italia, iar recent un tablou a fost trimis în Franța.

- O pasiune presupune mereu multă muncă și dăruire. Ce preconizezi să faci în viitor pentru a dezvolta acest talent?

- Probabil voi strînge bani pentru a deschide un mic business sau un mic magazin, dar viitorul va arăta mai bine ce se va întîmpla.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?