Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4034

Doi artiști din Moldova își vor prezenta lucrările la Art Brussels 2024

1 apr. 05:30   Societate
807 0

Mihail Șarpe și Diana Cepleanu, doi artiști din Moldova, vor participa la Art Brussels 2024, anunțul a fost făcut de galeria de artă din Chișinău – Lutnița.

Scopul celor doi artiști este de a crea un dialog între generații. Respectiv, Mihail și Diana au decis să colaboreze în cadrul expoziției internaționale cu un vernisaj comun, notează Noi.md cu referire la diez.

Deși, stilurile lor diferă, cei doi artiști împărtășesc interes pentru explorarea straturilor realității în imediata lor apropiere, reflectînd o profunzime emoțională.

Lucrarea lui Mihail Șarpe (n. 1992, Chișinău, Republica Moldova) reprezintă calea sensibilă pe care o poate trece un omul în viață, voluntar sau nu. Sculptura reprezintă un drum curbat sprijinit pe o bază de piatră aşezată pe doi cilindri din lemn care creează impresia unei instabilități.

Sursă: Mihai Șarpe/„Linia migratoare”

Tablourile Dianei Cepleanu (n. 1957, București, România) formează un dialog între desen și culoare. Lucrările reflectă substraturile găsite în viața de zi cu zi, creînd o comunicare liniştită şi afectivă cu împrejurimile imediate.

Sursă: Diana Cepleanu

Evenimentul se va desfășura în perioada 25-28 aprilie 2024, Belgia.

Art Brussels este un tîrg de artă contemporană, unde sînt afișate lucrări din aproximativ 150 de galerii din toată lumea.

Galeria Lutnița din Chișinău este un proiect inițiat de către artistul moldovean Andrei Sclifos cu sprijinul Fundației Plan B din Cluj – coordonată de către Mihai Pop.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?