X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

În Găgăuzia, supravegherea video la examenul de bacalaureat este interzisă

30 apr. 2013,, 14:45   Societate
3770 1
Foto : replicaonline.ro
Deputații găgăuzi, în timpul sesiunii plenare de astăzi, au adoptat o rezoluție prin care interzic Ministerului Educației să instaleze în centrele de bacalaureat din autonomie camere video, detectoare de metale, aparataj de bruiere a semnalelor de telefonie, precum și să trimită la aceste centre cadre didactice din afara Găgăuziei.

Vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei, Demian Caraseni, a amintit despre examenul la limba de stat din 2010, care a eșuat pentru 104 de liceeni. "După aceea, am observat că elevii plecau după clasa a 9-a în Transnistria. Liceenii absolvesc liceul la Bender sau Tiraspol. Încă cîțiva ani și vom rămîne fără absolvenții clasei a 12-a", a spus Caraseni.

Ideea vicepreședintelui a fost susținută de majoritatea absolută a deputaților. Deputatul Nicolae Chior și-a exprimat opinia că "dacă banii au fost deja alocați, să instaleze camerele video în instituțiile de învățămînt superior. "Acoperișurile școlilor noastre curg după ploaie, prin ferestre suflă vîntul, dar cei de la minister se gîndesc la camere", a spus deputatul Simon Bogdan.

Amintim că, în acest an, Ministerul Educației a propus instalarea la centrele de bacalaureat a circa 1200 de camere video, care au costat bugetul 7,3 milioane de lei. În afară de camere, Ministerul Educației intenționează să echipeze unele centre cu detectoare de metale și aparataj de bruiere a semnalelor de telefonie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?