Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Efros: Au fost dezvoltate mecanisme de supraveghere a persoanelor inadmisibile pe teritoriul țării

4 mai. 12:31   Societate
2209 0

Pentru Aeroportul Internațional Chișinău au fost dezvoltate mecanisme de supraveghere a persoanelor inadmisibile pe teritoriul țării.

Despre aceasta a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, într-un interviu pentru Moldpress.

„A fost aprobat un Plan de acțiuni pentru perioada 2023-2024, scopul căruia este implementarea recomandărilor Comisiei de control tematic. Aceste acțiuni au inclus operaționalizarea Serviciului de ordine publică și intervenții explozive, precum și demararea activităților pentru autorizarea Centrului de instruire în domeniul securității aeronautice. În plus, a fost extins sistemul de monitorizare video și elaborate planuri situaționale detaliate. De asemenea, a fost asigurată acoperirea cu personal, recrutarea și selecția continuă, dotarea angajaților cu echipament special, inclusiv dispozitive de detectare a explozivilor", a afirmat ministrul.

Efros menționează, de asemenea, că Aceste măsuri reflectă angajamentul ferm pentru îmbunătățirea securității la AIC și pentru prevenirea oricăror incidente în viitor precum cel din iunie 2023, în care un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară au murit după ce au fost împușcate de un cetățean străin, căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul țării.

1
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?