Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 513

Retransmiteau ilegal evenimente sportive. Prejudiciu - 15 mil. euro (VIDEO)

16 mar. 2017,, 12:45   Societate
2023 0

O companie prestatoare de servicii hosting illegal a fost deconspirată de ofițerii de investigații, notează NOI.md

Forțele de ordine au stabilit în cadrul investigațiilor că un grup de persoane care gestionează compania prestatoare de servicii hosting au creat o schemă infracțională, prin care erau încălcate drepturile exclusive de difuzare și retransmitere a evenimentelor sportive a unui post de televiziune francez.

Astfel, compania prestatoare de servicii hosting a creat două site-uri pe teritoriul Republicii Moldova, prin intermediul cărora retransmitea ilegal pe rețeaua globală de Internet meciurile de fotbal de la Campionatul Angliei (Barclays Premier League), meciurile de fotbal de la Campionatul Franței, meciurile de rugby din cadrul Campionatului Național al Franței Top 14, Campionatul Mondial de Formula 1.

De asemenea, compania se eschivează de la plata impozitelor, prejudiciind bugetul statului în proporții deosebit de mare.

Persoanele, care gestionează compania de servicii hosting, au cauzat companiei franceze un prejudiciu în proporții deosebit de mare, în valoare totală de 14 544 000 de euro.

La moment, ofițerii de investigații efectuează percheziții și la domiciliile persoanelor care administrează compania.

Dacă vinovăția suspecților va fi dovedită, aceștia riscă închisoare de la 3 la 5 ani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?