X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

O grupare specializată în organizarea migrației ilegale, destructurată

1 apr. 16:15   Societate
8816 0

Ofițerii de investigații din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău de comun cu angajații SPIA au destructurat o nouă grupare criminală specializată în organizarea migrației ilegale, notează Noi.md.

Doi cetățeni moldoveni suspecți în cauza penală l-au fost ridicate dovezi esențiale pentru declanșarea procedurilor judiciare.

„Conform informațiilor obținute în cadrul investigației, membrii grupării din Moldova și Ucraina acționau conform unui plan bine stabilit, avînd roluri precis determinate. Aceștia reușiseră să organizeze intrarea ilegală în Republica Moldova a bărbaților ucraineni, cerînd sume între 4000 dolari și 4000 euro pentru acest serviciu. A fost stabilit că, împreună cu cei doi organizatori din Moldova, cetățeni din Ucraina coordonau operațiunile de identificare și transport a bărbaților ucraineni de la Varnița spre Iampol, trecînd peste rîul Nistru și ajungînd în final la Chișinău, de unde aceștia își continuau drumul către Uniunea Europeană. Trei dintre migranții ucraineni au fost depistați în Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce intenționau să plece în UE, aceștia nu aveau intrarea legală în Moldova. În urma acțiunilor întreprinse, doi membri ai grupării au fost deja condamnați, fiind un conațional și un cetățean ucrainean” anunță Poliția de Frontieră.

Investigațiile continuă clarifica toate circumstanțele legate de această activitate infracțională. Poliția de Frontieră rămîne vigilentă și hotărîtă să combată orice formă de activitate criminală.

4
2
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?