X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

BM va acorda suport Moldovei pentru consolidarea securității energetice

15 mar. 2017,, 13:00   Economie
1818 0

Banca Mondială este dispusă să acorde tot suportul Moldovei pentru consolidarea securității energetice a țării şi îmbunătățirea cadrului de reglementare a activității de întreprinzător. O declarație în acest sens a fost făcută de Satu Kahkonen, director regional al Grupului Băncii Mondiale pentru Belarus, Moldova şi Ucraina, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, comunică NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, în cadrul discuției interlocutorii și-au manifestat interesul pentru implementarea cu succes a proiectului de modernizare a S. A. Termoelectrica și a interconectării sistemelor electroenergetice ale Moldovei și României.

În acest context, Octavian Calmîc și Satu Kahkonen au convenit asupra necesității modernizării în continuare a sistemului termoenergetic din municipiul Chişinău, reconectarea clădirilor publice la acesta, ceea ce ar permite eficientizarea activității în domeniu a S. A. Termoelectrica.

Părţile au abordat și subiectul privind importanța implementării Proiectului de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (SACET). În acest scop, reprezentanții BM au menționat că vor acorda tot suportul necesar instituțiilor regulatorii din Moldova la elaborarea unei noi Metodologii de determinare şi aprobare a tarifelor la energia termică livrată consumătorilor, în conformitate cu cele mai bune practici europene.

De asemenea, Banca Mondială și-a reiterat disponibilitatea împreună cu alți parteneri de dezvoltare și instituții financiare internaţionale să acopere cheltuielile pentru construcția interconexiunii electrice și a stației back-to-back cu Romania pe traseul Isaccea-Vulcănești-Chişinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?