Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Consiliul de reformare al PL contestă la Ministerul Justiției demiterea lor din funcție

22 apr. 2013,, 15:01   Politică
3029 2
Foto: noi.md
Membrii Consiliul de Reformare al Partidului Liberal au expediat Ministerului Justiției un demers prin care contestă demiterea lor din funcțiile pe care le dețineau în cadrul Partidului Liberal.

Despre acesta a declarat acum cîteva minute deputatul Ion Hadârcă, care, pînă a fi exclus din PL, ocupa funcția de prim-vicepreşedinte al PL, relatează NOI.md. Deputatul consideră că procedura de demisie a fost contrară statutului PL, și deci ilegală.

De asemenea, fostul secretar al formaţiunii, Oleg Bodrug, care, de asemenea, a fost demis, a declarat că, în demersul expediat Ministerului Justiției, au fost stabilite încălcările comise la excluderea lor din partid.

"Solicităm anularea deciziilor adoptate și restabilirea membrilor excluși în organele de conducere ale partidului”, a spus Bodrug. Potrivit lui, conform statutului PL, excluderea persoanelor din funcțiile de răspundere se face strict prin hotărîrea congresului PL, și nu în cadrul Consiliului Republican.

Anterior, un șir de membri ai PL, care au creat Consiliul de Reformare al PL, au fost excluși din rîndurile partidului. Consiliul de Reformare al PL solicită convocarea Congresului extraordinar al Partidului Liberal și numirea unul alt președinte de partid.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?