Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

80 000 dolari pentru a ajunge în Moldova

30 mar. 11:15   Societate
3033 0

În zona de nord a țării, angajații Poliției de Frontieră au raportat un caz de trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, cu documentarea a 10 cetățeni din Ucraina. Incidentul a avut loc în data de 24 martie, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița.

Astfel, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, cu ajutorul mijloacelor de observare fixe și sistemului de aeronavă fără pilot la bord, la fața locului grupele de intervenție ausurprins 10 persoane care au traversat fraudulos frontiera dinspre Ucraina în R. Moldova. La fața locului au fost identificați în total 10 bărbați ucraineni.

Străinii au comunicat că pentru a ajunge în R. Moldova, au fost ajutați și ar fi achitat în Ucraina sume între 8000-10000 dolari fiecare.

De asemenea, din declarațiile acestora și în urma măsurilor întreprinse s-a stabilit că trecerea ilegală a cetățenilor a fost organizată nemijlocit de către un grup infracțional. La scurt timp unul dintre membrii grupului organizat a fost reținut în flagrant, în timp ce aștepta la o distanță aproximativ 500 m de la linia de frontieră de stat, avînd asupra sa două telefoane mobile, căști, stație radio și binoclu de vedere nocturnă.

În procesul de documentare a cazului, migranții au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova.


În continuare, sub conducerea Procuraturii Ocnița, de către organul de urmărire penală al Direcției sînt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

7
0
1
6
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?