Chirtoacă se îndoiește că va fi destituit înainte de termen

Chirtoacă se îndoiește că va fi destituit înainte de termen

Inițiativa privind destituirea din funcție înainte de termen, potrivit lui Dorin Chirtoacă, nu are temei legale.


Socialiștii, în opinia lui, au recurs la acest pas, fără a avea la activ vreo realizare în soluționarea chestiunilor de importanță municipală. Acest fapt l-a declarat marți, 14 martie, Primarul General al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă în cadrul unui breafing, relatează NOI.md.

Chirtoacă consideră că inițiativa privind destituirea lui din funcție nu va fi realizată, deoarece nu este legală. „Pentru ca referendumul să fie organizat trebuie să se întrunească cel puțin una dintre condiții, precum nerespectarea intereselor societății, executarea defectuoasă a mandatului și încălcarea normelor morale și etice. Consider că nu am comis nici una dintre aceste încălcări. Cetățenii vor fi cei care vor judeca ce am făcut eu pe postul Primarul General pe parcursul celui de-al treilea mandat. Iar acuzațiile socialiștilor la adresa mea le consider neîntemeiate. Aceasta este încercarea lor de a se justifica în fața electoratului pentru inacțiunea în cadrul Consiliului Municipal”, a declarat Primarul General al municipiului Chișinău.

El a enumerat cele mai mari realizări de-ale sale pe perioada aflării în postul de Primar General. „Eu și echipa mea am reușit să finalizăm reparația Scării cu cascadă din parcul „Valea Morilor”, să stabilim cooperarea cu partenerii străini și să obținem 5 milioane de euro pentru modernizarea spitalului municipal nr.1, să asigurăm Chișinăul cu 40 de troleibuze noi, să încheiem lucrările de reparație pe strada Tudor Strișca, Miorița, Grenoble, în teatrul municipal „Satiricus”, scuarul Academiei de Științe și să instalăm iluminatul de-a lungul drumului spre Aeroportul Internațional. Nu există nici un temei pentru ca eu să fiu destituit înainte de termen, pînă în 2019. Atunci vom discuta ce am realizat eu și ce nu am realizat”, a conchis Chirtoacă.

Precizăm că marți, 14 martie, președintele fracțiunii PSRM în cadrul Consiliului Municipal Ion Ceban și-a anunțat intenția de a obține ridicarea mandatului lui Dorin Chirtoacă pînă la finele acestui an. Potrivit lui, în viitorul apropiat va fi inițiată crearea unui grup de inițiativă pentru organizarea referendumului, urmată de stabilirea alegerilor anticipate ale Primarului municipiului Chișinău.

În anul trecut a fost întreprinsă o tentativă de a organiza un referendum corespunzător, însă Curtea de Apel Bălți și Curtea Supremă de Justiție au luat partea lui Chirtoacă și le-au refuzat inițiatorilor dreptul de a scoate la referendum chestiunea privind destituirea Primarului General al municipiului Chișinău. Mai tîrziu, consilierii municipali din partea fracțiunii PSRM, a comuniștilor și celor fără de partid, a „Partidului Nostru” și Partidului Popular European au supus chestiunea votului în cadrul Consiliului Municipal, dar nu au obținut numărul necesar de sufragii.
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load