Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Trump a cerut brusc demisia a 46 de procurori

11 mar. 2017,, 20:00   Externe
3546 0

Procurorul general al Statelor Unite, Jeff Sessions, a cerut vineri demisia a 46 de procurori numiţi de fostul preşedinte Barack Obama, cu scopul de a asigura un transfer "uniform" de putere, a precizat Departamentul de Justiţie.


"Procurorul general a cerut celor 46 de procurori ai SUA, a căror numire depinde de preşedinte, să-şi prezinte demisiile pentru a asigura o tranziţie uniformă", a indicat , într-un scurt comunicat, purtătoarea de cuvînt a Departamentului de Justiţie, Sarah Isgur Flores.

Statele Unite se împart teritorial, din punct de vedere judiciar, în 94 de districte, care au un procuror numit de preşedinte la recomandarea unui senator.

Este o tradiţie ca procurorii să-şi pună mandatul la dispoziţia noului conducător de la Casa Albă şi, de aceea, mulţi dintre cei numiţi de Obama şi-au părăsit biroul după preluarea preşedinţiei, pe 20 ianuarie, de către Donald Trump, însă un număr de 46 de procurori s-au menţinut în activitate pînă în prezent.

Pînă ce noii procurori vor fi confirmaţi, procurorii de carieră vor ocupa locurile eliberate şi se vor dedica cercetării şi urmăririi persoanelor acuzate de crime violente", a arătat Flores, în comunicatul său.

EFE aminteşte că administraţia lui Barack Obama a permis procurorilor numiţi de predecesorul său George W.Bush (2001-2009) să rămînă în funcţie pînă cînd erau numite persoanele ce urmau să îi înlocuiască.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?