Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Melania Trump a discutat cu diplomații moldoveni (FOTO)

10 mar. 2017,, 08:45   Politică
10798 3

Însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei Republicii Moldova în Statele Unite Tatiana Solomon a participatla prînzul de la Casa Albă, oferit de Prima Doamnă a SUA Melania Trump, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

Reuniunea a reprezentat primul eveniment organizat la iniţiativa Primei Doamne şi a avut drept scop schimbul de opinii asupra rolului femeilor în societate, în asigurarea păcii şi stabilităţii în lume.

De asemenea, participanţii la reuniune au punctat provocările cu care se confruntă femeile în procesul de îmbinare a vieţii de familie cu cea profesională, dar şi pericolele care afectează viaţa şi securitatea femeii, inclusiv, fenomenul traficului de fiinţe umane.

Preşedintele Trump, prezent la discuţii, a evocat importanţa participării femeilor în acţiunile de prevenire, mediere şi soluţionare a conflictelor internaţionale.

În marja evenimentului, diplomatul moldovean a făcut un schimb succint de opinii cu Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, prezentînd subiectele de interes comun de pe agenda moldo-americană. În discuţia cu Prima Doamnă a SUA a fost subliniată importanţa promovării unor programe de colaborare în domeniul egalităţii de gen.

La eveniment au participat 50 de femei, reprezentante ale administraţiei Trump, congresului SUA şi corpului diplomatic acreditat din capitala federală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?