X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Trump cere Congresului să ancheteze dacă Obama a solicitat interceptarea sa

5 mar. 2017,, 20:01   Externe
3144 0

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a extins frontul conflictelor sale cu fosta administrație solicitând oficial Congresului să ancheteze eventualele operațiuni de interceptare derulate înainte de alegerile din noiembrie 2016.



Președintele american Donald Trump i-a cerut duminică Congresului să ancheteze în legătură cu eventuale ascultări telefonice a căror victimă ar fi fost el din partea predecesorului său, Barack Obama, înainte de alegerile din 8 noiembrie 2016, relatează AFP, Reuters și DPA, citate de Agerpres.

Președintele Trump ''cere ca, în cadrul anchetelor lor privind activitatea rusă, comisiile Congresului privind serviciile de informații să-și exercite autoritatea de supervizare pentru a stabili dacă au fost depășite atribuțiile de anchetă ale ramurii executive în 2016'', a indicat Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, într-un comunicat.

Cererea survine la o zi după ce Trump a acuzat, fără dovezi, că Obama a ordonat ascultarea telefoanelor din sediul de campanie al lui Trump, care se afla în Trump Tower din New York.

Obama a respins acuzațiile, spunând că sunt ''pur și simplu false''.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?