X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu la congresul PPE: ”Astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de curaj”

7 mar. 07:06   Politică
2364 0

Șefa statului, Maia Sandu a participat ieri, la congresul Partidului Popular European (PPE) unde a ținut un discurs în fața celor prezenți.

”Noi cu toții sîntem convinși că, în pofida provocărilor, o comunitate a țărilor democratice care prețuiesc libertățile individuale, drepturile omului, alegerile competitive și o societate deschisă este cel mai bun fundament pentru o lume mai dreaptă, mai pașnică și mai prosperă.

Astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de curaj, de leadership și de unitate de scop pentru a proteja societățile libere și a respinge agresiunea împotriva noastră a tuturor”, a spus președinta Republicii Moldova.

Maia Sandu a spus că acum, mai mult ca oricînd este momentul să fim generoși, idealiști și să apărăm democrația, libertatea alegerii și pacea.

”Acum nu este momentul să urmărim doar interesul nostru propriu, îngust. Acum este momentul să fim generoși. Acum este momentul să fim idealiști. Acum este momentul să apărăm ceea în ce credem cu adevărat cu toții – democrația, libertatea alegerii, pacea (...) Este alegerea noastră fermă să trăim liber, în democrație, nu sub opresiune și în frică. Astăzi, mai mult decît oricînd, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră ferm și credibil pentru această alegere”, a spus șefa statului.

Maia Sandu a spus că doar fiind uniți țara noastră va putea face față provocărilor.

”Anume în momente de criză responsabilitatea și leadershipul nostru comun sînt mai importante ca niciodată. Împreună vom face față provocării. Împreună vom construi o uniune mai mare și mai puternică”, a spus președinta.

Reamintim că ieri, șefa statului s-a aflat cu o vizită la București unde a avut o întîlnire și cu diaspora moldovenească stabilită în țara vecină.

După vizita de la București, Maia Sandu a plecat la Paris unde urmează să aibă o întîlnire cu președintele Franței, Emanuel Macron.

5
0
0
2
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?