Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Pavlovschi, sceptic față de unificarea „dreptei proeuropene”

13 feb. 2017,, 12:13   Politică
3089 3

Fostul judecător la CEDO Stanislav Pavlovschi, în prezent vicepreședinte al Platformei „DA”, dezaprobă ideea unificării forțelor proeuropene din Moldova, notează NOI.md.

În opinia lui Pavlovschi, îndemnul la cooperare adresat tuturor forțelor proeuropene, parlamentare și extraparlamentare sună frumos, dar este contraproductiv.

„Ideea integrării europene a fost discreditată anume de către reprezentanţii «dreptei pro-europene», care s-au aflat la guvernate din 2009 încoace. Acum noi trebuie să reîntoarcem poporului încrederea în integrarea europeană. Acum noi trebuie să convingem poporul că integrarea europeană nu înseamnă furtul miliardelor, nu înseamnă corupția endemică care sufocă țara, că nu e arbitrarietatea judecătorească. Noi trebuie să întoarcem integrării europene sensul ei original. Oare este posibilă realizarea acestei sarcini împreună cu cei care cu propriile mîini au distrus încrederea poporului în această idee frumoasă? Răspunsul meu este categoric – nu!”, a afirmat Pavlovschi în cadrul unui interviu pentru curentul.md.

Vicepreședintele „DA” mai este de părere că nici în acest an nu vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, contrar așteptărilor forțelor de opoziție, întrucît nu sînt întrunite condițiile prevăzute în Constituție. „Mai mult decît atît, bugetul de stat nu prevede acest gen de cheltuieli. Iar cel mai importat obstacol este faptul existenței majorității parlamentare confortabile. Nimeni nu dă vrabia din mînă pe cioara de pe gard. Deci, cu o mare doză de probabilitate, putem spune că alegerile parlamentare vor avea loc spre finele anului 2018”, a opinat Pavlovschi.

Politicianul se arată convins că următoarea competiție electorală pentru accederea în Legislativ va una strînsă, între „cei care vor să lucreze pentru popor” și „cei care l-au jefuit”.

Totodată, Pavlovschi privește cu scepticism inițiativa reformării clasei politice, anunțate de guvernare. „Guvernarea asta, ca rața ceea din coteț, ar dori să zboare, dar nu poate, fiind prea grasă. Ei vor continua să convingă partenerii că merită să fie ajutați că, dacă nu, atunci – «russians are coming!» – «Vin rușii!» ”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?