X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Stanislav Pavlovski: "Am creat o mulțime de organizații inutile"

18 feb. 15:00   Societate
3046 0

Așa-numita reformă judiciară din Moldova poate fi numită astfel doar în batjocură sau în glumă, iar Moldova nu are nevoie de proceduri de vetting și pre-vetting pentru a evalua integritatea candidaților la funcțiile de judecători și procurori.

O astfel de opinie a exprimat fostul ministru al Justiției, fostul judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului din Moldova, juristul Stanislav Pavlovski, în cadrul emisiunii Morari live, transmite Noi.md.

El a dat drept exemplu țări precum Franța, Germania sau SUA, unde nu există astfel de proceduri de vetting și pre-vetting.

Stanislav Pavlovski a declarat că nu înțelege de ce Moldova are nevoie de proceduri de vetting și pre-vetting, dacă în țară există structuri de stat care ar trebui să fie responsabile pentru ca oamenii să nu ia mită.

Fostul ministru al Justiției a atras atenția asupra faptului că în Moldova există Agenția Națională de Integritate, Centrul Național Anticorupție și alte structuri.


"Autoritățile au creat o mulțime de organe ca formă de influență asupra judecătorilor și altor funcționari care nu li se supun. Cred că Agenția Națională de Integritate și alte structuri similare sînt organe de care nu are nevoie nimeni. Păstrați fie Agenția Națională de Integritate, fie Centrul Național Anticorupție. Dar nu pot exista ambele", a subliniat Stanislav Pavlovski.

În opinia sa, duplicarea acestor organisme nu duce la nimic.

"Au înmulțit aceste posturi, au înmulțit oportunitățile de a primi mită, au înmulțit diverși funcționari care primesc salarii foarte confortabile, dar lucrurile oricum nu se mișcă din loc. Apare întrebarea: Poate că faceți ceva greșit, stimați domni?", a declarat fostul ministru al Justiției.

47
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?