X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PAS își creează o asociație în rîndul membrilor diasporei

9 feb. 2017,, 13:00   Politică
5407 8

Partidul Acțiune și Solidaritate lansează astăzi procesul de constituire a Asociației Diasporei PAS, a anunțat liderul formațiunii, Maia Sandu, citată de NOI.md.

Formațiunea își propune să asigure astfel participarea cetățenilor din diasporă la viața politică a Republicii Moldova, să le ofere posibilitatea „de a alege și a fi aleși”. Potrivit lui Sandu, constituirea Asociației va începe de la crearea grupurilor de inițiativă în orașele din afara țării, moldovenii stabiliți cu traiul peste hotare fiind îndemnați să se alăture echipei PAS.

„Cetățenii noștri din diasporă trebuie să poată participa la viața politică a țării, să se implice în partide politice, să aleagă și să fie aleși, să li se respecte dreptul de a decide soarta țării. Împreună putem să schimbăm clasa politică, oferind o alegere mai bună oamenilor. Împreună putem construi o echipă care să redea încrederea în Republica Moldova și celor de acasă, și celor plecați”, a declarat astăzi Maia Sandu.

Asociația va fi constituită din grupuri de inițiativă de nivel local (oraș), național (țară) și internațional. Conducerea grupului de inițiativă va fi aleasă prin votul secret al tuturor membrilor. Procesul de constituire a Asociației va avea loc de jos în sus și va începe prin constituirea grupurilor de inițiativă în orașele în care PAS va avea cel puțin șapte membri, se mai precizează în declarația formațiunii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?