Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Forța Fermierilor are un nou președinte

8 apr. 10:05   Societate
4073 0

Asociația Forța Fermierilor și-a ales un nou președinte. Este vorba despre agricultorul din raionul Ungheni Alexandr Brînză.

Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul adunării generale a Asociației Forța Fermierilor, unde au fost discutate progresele înregistrate anul trecut și a fost stabilit planul de priorități pentru 2024, notează Noi.md cu referire la agroexpert.

În cadrul primul său discurs, Alexandr Brînză susține că soarta agricultorilor depinde de unitatea lor și i-a îndemnat să se unească în acțiunile lor pentru a-și face auzite problemele și pentru a lupta împotriva nedreptăților și a dificultăților cu care se confruntă în activitatea agricolă.

„Funcția pe care urmează s-o ocup nu este nimic nou, pentru că am fost membru în Consiliul de Administrare. Obiectivele Asociației le cunosc foarte bine și vrem să facem niște pași mai îndrăzneți în ceea ce privește dezvoltarea sectorului. Ne-am convins că nu putem avea miză mare pe autoritățile din țara noastră, de aceea începem să le ocolim și cătăm suport atît financiar, cît și internațional în afara țării. Drept exemplu, Asociația Producătorilor Agricoli Europeni Copa-Cogeca, unde ni s-a propus să devenim membri de excepție”, ne-a declarat noul președinte, Alexandr Brînză.

Alexandr Brînză este printre cei care au stat la baza fondării Asociației Forța Fermierilor. Este un producător agricol din raionul Ungheni care gestionează o suprafață de 350 de hectare. Pe suprafața dată produce culturi multianuale, culturi de cîmp și culturi energetice.


Asociația Forța Fermierilor a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice la 12 aprilie 2022. Această este formată din 394 de întreprinderi, care prelucrează aproximativ 145 de mii de hectare. Totodată, alte 85 de întreprinderi au depus cereri de aderare.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?