Șor ar putea fi eliberat din arestul la domiciuliu

Șor ar putea fi eliberat din arestul la domiciuliu

Primarul de Orhei, Ilan Șor, învinuit de delapidarea a cinci miliarde de lei de la Banca de Economii, a primit, ieri, încă 30 de zile de arest la domiciliu.

Asta înseamnă că Șor se află în a opta lună de arest preventiv, majoritatea termenului petrecîndu-l acasă, în arest la domiciliu. 

Anterior, Curtea Constituțională (CC) a stabilit că unei persoane nu i se poate aplica arest preventiv mai mult de un an.

„Dacă nu va exista o decizie a instanței de judecată în dosarul său pînă pe 22 iunie 2017, Șor ar trebui pus în libertate. Dacă va exista o sentință de condamnare la închisoare, condamnatul își va ispăși pedeapsa, cu includerea termenului de arest preventiv în cel general”, a detaliat, pentru Ziarul NAȚIONAL, decizia CC expertul Vladislav Gribincea.

În cazul unei sentinţe de achitare sau neprivative de libertate, Șor va putea solicita chiar despăgubiri. 

Amintim că Ilan Șor a fost reținut pe 22 iunie 2016, fiind acuzat de spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele legate de creditele neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii. La mai puțin de o lună și jumătate de arest în izolatorul Centrului Național Anticorupție, Șor a fost lăsat să plece în arest la domiciliu, pe 5 august 2016, după ce a invocat probleme de sănătate. 

Următoarea ședință de judecată în dosarul lui Șor va avea loc pe 23 ianuarie curent în cadrul căreia urmează a fi audiați abia primii martori. 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load