Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Mesajul ÎPS Vladimir pentru creștini înainte de Crăciun

5 ian. 2017,, 15:39   Societate
2702 0

Sărbătorind în fiecare an slăvita Naștere a Mîntuitorului Iisus Hristos, Biserica ne îndeamnă să cugetăm, din nou, la iubirea lui Dumnezeu ce ni s-a arătat prin întruparea Fiului Său.

Cu acest mesaj vine Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldovei în ajunul Crăciunului, transmite IPN.

„În zilele acestui praznic măreț și preafrumos, să zăbovim cu meditarea intensă la cele cîte a făcut Dumnezeu pentru noi și pentru a noastră mîntuire, deși am avut prilejul de a o face în timpul postului ce-i premerge. Să nu ne lenevim de astăzi înainte, ci să căutăm a avea în casele noastre Sfînta Scriptură și să citim Cuvîntul lui Dumnezeu, pentru a afla cu ce preț ne-a răscumpărat pe noi. Cînd zicem „preț” noi nu gîndim că pe Dumnezeu l-ar fi costat Să-și biruie voia pentru a se întrupa, a trăi și a muri ca un om, ci vorbim despre cum iubirea Lui de oameni e în deplină armonie cu voia sa, de a se înomeni pentru îndumnezeirea omului. Această înomenire s-a făcut cu prețul luării asupra Lui a rănilor păcatelor noastre și a morții noastre”, menționează Mitropolitul Vladimir.

Înaltpreasfinţitul mai spune că anul 2016 a adus sfinte împliniri pentru Biserica Ortodoxă din Moldova. Au fost trecuţi în rîndul sfinţilor Mitropolitul Gavriil (Bănulescu-Bodoni) şi Fericita Agafia de la Mănăstirea Cuşelăuca. Clerul slujitor şi poporul drept-credincios continuă cu strădanie să-şi îndeplinească misiunea creştinească prin iubirea şi sprijinul acordat semenilor, în aşa fel, manifestînd şi dragostea faţă de Dumnezeu-Creatorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?