X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ghimpu regretă că „ilegalitățile săvîrșite de AIE au devenit publice”

9 mar. 2013,, 14:15   Politică
8005 7
Foto: noi.md
Vlad Filat a știut despre evenimentul din Pădurea Domnească, dar a așteptat să treacă sărbătorile, a luat tunurile, a început a trage în Alianță și a distrus-o. Declarația a fost făcută de liderul PL, Mihai Ghimpu, care a sugerat că Alianța ar fi fost funcțională, dacă nu se cunoștea despre toate dosarele și incidentul din Pădurea Domnească.

Potrivit liderului PL, Vlad Filat nu trebuia să intre în luptă, iar dosarele pe numele unor reprezentanți PLDM, precum șeful fiscului, dosarul Negruța, nu ar fi ieșit la suprafață.


“Nu putea să nu știe că există dosare pe numele lui Vicol, Negruța, pe numele lui Ioniță din cauza Legii cazinourilor. Să ai atîtea ”bombișoare” și să intri în luptă – trebuie să fii ori bolnav, ori să îndeplinești comanda cuiva”, a spus Ghimpu.


Solicitat să comenteze aceste declarații, analistul politic Nicolae Osmochescu a spus că tăinuirea unor asemenea evenimente nu trebuie admisă nici în favoarea AIE, întrucît societatea, care era bulversată de cele întîmplate la 23 decembrie, trebuia să cunoască despre acest caz.


“Este foarte bine că nu a fost tăinuit, în opinia mea. Și dacă Alianța s-a distrus din cauza tragediei din Pădurea Domnească, însemnă că, obiectiv, ea demult era destrămată, trebuia doar un element care să verse lumină asupra acestei destrămări”, a spus analistul. Potrivit lui, incidentul din Pădurea Domnească este o tragedie care i-a accelerat pe toți în acțiunile sale, inclusiv a generat și destrămarea AIE.


La rîndul său, analistul politic Roman Mihăieș consideră că PLDM oricum ar fi denunțat acordul AIE, indiferent dacă s-ar fi știut ori nu despre toate dosarele penale. Potrivit lui, evenimentul din Pădurea Domnească a fost un imbold pentru destrămarea AIE.

Analistul crede că, la momentul actual, toate dosarele penale, toate adevărurile ieșite la iveală nu mai contează, din moment ce ruperea AIE a avut loc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?