X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ghimpu, despre Teleradio-Moldova: „Maia Sandu face ce vrea și ei tac?”

10 noi. 2021,, 09:37   Politică
3738 4

Liderul de onoare al PL, Mihai Ghimpu, critică decizia guvernării de a reîntoarce sub control parlamentar Compania Teleradio-Moldova.

Fostul lider al liberalilor spune că în perioada în care formațiunea sa se afla la guvernare, mesajul Uniunii Europene în privința scoaterii TRM de sub control politic era foarte clar, existau presiuni în acest sens, pe cînd acum, nu se mai pun aceleași condiții.

Declarațiile au fost făcute de Mihai Ghimpu la emisiunea „Puterea a patra”. El a remarcat că în ultima perioadă Moldova 1 s-a dovedit a fi mai echidistantă, în raport cu multe alte televiziuni, și atunci e de neînțeles ce a determinat guvernarea să întoarcă televiziunea publică sub control parlamentar.

„Mi-am amintit că pe noi ne presa cînd eram la guvernare, ne presa UE că TRM trebuie să fie independentă, nu sub control politic. Și noi am făcut așa, iar acum înapoi la Parlament. Adică nouă una ne spunea și dnei Sandu alta îi spune, sau Maia Sandu face ce vrea ea și aceea tac, pentru că are votul a un milion de oameni? Cum zic rușii: ”хоть убей, но ничего не понимаю”.

Adică noi eram răi, aici sînt buni - e drept că acum e „timpul oamenilor buni”. Nu este corect absolut!


Moldova 1 ultima perioadă era mai echidistantă și mai corectă chiar decît televiziunile private. Nu au făcut abuz și atunci... Cred că asta e ambiția șefului”, a menționat Ghimpu.

Menționăm că săptămîna trecută, cu votul majorității deputaților, a fost votată inițiativa ce prevede revenirea sub control parlamentar a furnizorului public național de servicii media. Până în anul 2019, Compania ”Teleradio-Moldova” a fost întotdeauna sub controlul Legislativului.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?