COVID-19 : VACCINAȚI 1 007 469  INFECTAȚI 417 369 (+5138)   TRATAȚI 373 179     DECESE 10 566(+24)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 553
Coronavirus stiri: 7949

Ghimpu consideră că Filat și Plahotniuc nu mai au ce căuta în politică

1 dec. 2021,, 10:32   Politică
1619 4

Opinia îi aparține președintelui de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu și a fost exprimată în cadrul unei emisiuni la TV8.

„Au compromis ideea de Uniune Europeană și încrederea oamenilor în valorile europene”, a explicat Ghimpu.

Cît despre liderul comuniștilor, deputatul BCS, Vladimir Voronin, liberalul consideră că s-a întors în Parlament din dorința de a ocupa neapărat o funcție

„E mai bine la cimitir decît în Parlament? Ei și din lumea cealaltă vor să stea în scaune în Parlament până vine Iisus să zicem și spune: e timpul”, a spus în glumă președintele de onoare al PL.

Mihai Ghimpu a criticat și partidul de guvernare, PAS, despre care a spus că este unul de conjunctură. S-a arătat nemulțumit și de condițiile în care R. Moldova a prelungit contractul cu Gazprom, menționând că este unul „prost”.


În altă ordine de idei, Mihai Ghimpu a sugerat că cel mai probabil nu va candida la fotoliul de președinte al Partidului Liberal, dar a precizat că lucrurile vor fi mai clare la Consiliul politic. Liberalul a dezvăluit și cu ce se ocupă în această perioadă, de cînd nu mai este activ politic. Are o nouă pasiune – grădinăritul.

„Eu am ce face, sînt omul mișcării. Dacă nu era casa părintească a părinților, eu înnebuneam în apartament”, a spus liberalul.

Mihai Ghimpu s-a retras de la șefia PL și din politică în anul 2018. Conducerea partidului a fost preluată atunci de nepotul său, fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Acesta a renunțat la rîndul său la politică și la partid în urmă cu cîteva luni, iar președimte interimar al PL a devenit Mihai Ghimpu, care este lider de onoare al formațiunii.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X