X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ghimpu consideră că Filat și Plahotniuc nu mai au ce căuta în politică

1 dec. 2021,, 10:32   Politică
3366 4

Opinia îi aparține președintelui de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu și a fost exprimată în cadrul unei emisiuni la TV8.

„Au compromis ideea de Uniune Europeană și încrederea oamenilor în valorile europene”, a explicat Ghimpu.

Cît despre liderul comuniștilor, deputatul BCS, Vladimir Voronin, liberalul consideră că s-a întors în Parlament din dorința de a ocupa neapărat o funcție

„E mai bine la cimitir decît în Parlament? Ei și din lumea cealaltă vor să stea în scaune în Parlament până vine Iisus să zicem și spune: e timpul”, a spus în glumă președintele de onoare al PL.

Mihai Ghimpu a criticat și partidul de guvernare, PAS, despre care a spus că este unul de conjunctură. S-a arătat nemulțumit și de condițiile în care R. Moldova a prelungit contractul cu Gazprom, menționând că este unul „prost”.


În altă ordine de idei, Mihai Ghimpu a sugerat că cel mai probabil nu va candida la fotoliul de președinte al Partidului Liberal, dar a precizat că lucrurile vor fi mai clare la Consiliul politic. Liberalul a dezvăluit și cu ce se ocupă în această perioadă, de cînd nu mai este activ politic. Are o nouă pasiune – grădinăritul.

„Eu am ce face, sînt omul mișcării. Dacă nu era casa părintească a părinților, eu înnebuneam în apartament”, a spus liberalul.

Mihai Ghimpu s-a retras de la șefia PL și din politică în anul 2018. Conducerea partidului a fost preluată atunci de nepotul său, fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Acesta a renunțat la rîndul său la politică și la partid în urmă cu cîteva luni, iar președimte interimar al PL a devenit Mihai Ghimpu, care este lider de onoare al formațiunii.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?