Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Lupu vrea demisia lui Filat, iar Ghimpu “vrea bicicletă”

22 feb. 2013,, 10:16   Politică
4649 4
Foto : timpul.md
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o întrevedere pe parcursul zilei de ieri cu liderii Alianței pentru Integrare Europeană. Deși președintele Timofti i-a îndemnat pe liderii AIE să depășească disensiunile existente în cadrul Coaliției de guvernămînt și să identifice soluții pentru a păstra actuala formulă de guvernare, în cadrul ședinței de ieri, discuțiile nu s-au soldat cu niciun rezultat.

Marian Lupu a declarat că în fața președintelui și-a reiterat poziția, menționînd că renegocierea acordului AIE poate fi posibilă doar după demisia sa și a lui Vlad Filat. Totodată, el a spus că situația din AIE este una de criză profundă.

La rîndul său, președintele PL, Mihai Ghimpu, a susținut propunerea PD-ului, specificînd că el primul a venit cu această inițiativă.

„Mai mult am tăcut, fiindcă știu că AIE trebuie să existe, alta este că în altă condiție, cu mai multă responsabilitate. Corect ar fi să coboare ambii pe pămînt. Nu este corect ca ei să fie cu mașina, dar eu nici cu bicicleta”, a spus Ghimpu.

Prim-ministrul Vladimir Filat nu a făcut declarații pentru presă. Acesta însă a declarat anterior că demisia sa și a președintelui Parlamentului va duce la alegeri anticipate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?