Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ghimpu condiționează renegocierea Acordului AIE cu demisia lui Filat și Lupu

20 feb. 2013,, 09:40   Politică
5286 1
Foto: trm.md
Liderul PL, Mihai Ghimpu, susține că negocierea unui acord nou al AIE, poate avea loc doar cu condiția ca toate lucrurile să fie luate de la zero. Astfel, Ghimpu consideră că, în acest caz, prim-ministrul Vladimir Filat și președintele Parlamentului, Marian Lupu, trebuie să renunțe la funcțiile în care se află la moment, notează NOI.md.

“Aici, războiul este între PLDM și PDM. Eu nu semnez niciun acord, că noi avem deja unul. Acest acord știți ce însemnă? Ca lumea să zică: da, Filat a avut dreptate. Dar acordul este bun, hîrtia este bună, oamenii sînt buni. Ce să renegociem? Vama, Fiscul le aparține. Ce să mai schimbăm? Dacă este vorba de un nou acord, trebuie să fie de la zero. Să se dea jos și Filat, și Lupu. Noul acord este pentru a prosti lumea. Ieșirea din situație este să vină să recunoască că a greșit”, a spus Mihai Ghimpu. Totodată, el a declarat că, deocamdată, nu este pregătit să se întîlnească cu Vladimir Filat, iar soluția cea mai bună ar fi ca discuțiile să demareze între alți membri ai AIE.

“Nici eu nu vreau să mă duc după ce a zis că-s în buzunarul lui Plahotniuc. Nu-l suport și gata. Pe urmă poate îmi trece. Poate va face niște lucruri bune”, a spus Ghimpu. Deși a salutat intenția președintelui Nicolae Timofti de a chema liderii AIE la o întîlnire, Mihai Ghimpu a declarat că acest lucru trebuia să aibă loc înainte de demiterea prim-vicespicherului Vladimir Plahotniuc din funcție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?