Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4012

Zvonosfera Apple: iWatch, ceasul cu ecran curbat, este o inovaţie iminentă, conform unui fost angajat Apple

12 feb. 2013,, 10:00   Ştiinţă şi IT
2896 0
Foto : onlyfacts.ucoz.com
Cînd Apple întîrzie să vină cu o inovaţie, zvonosfera se activează şi acum ţinteşte spre un ceas inteligent de la companie. Potrivit mai multor surse, iWatch va avea display curbat şi va fi noul gadget cu care Apple să cîştige piaţă cum a făcut-o cu iPhone sau iPad.

Apple a avut trei momente în anii 2000 în care a schimbat piaţa. Primul a fost în 2001, cînd a introdus iPod-ul, al doilea a venit în 2007 odată cu primul iPhone şi ultimul a fost în 2010, cînd a lansat iPad-ul. Acum, iWatch, o invenţie puţin probabilă, dar îndelung speculată, este văzut drept următorul gadget vedetă al companiei.

Cei de la „The Guadian“ au discutat cu un fost angajat Apple care mizează totul pe un ceas inteligent. Bruce Tognazzini a fost expertul în interfaţa Macintosh pentru Apple şi consideră că iWatch ar umple un gol în actualul portofoliu al americanilor. Mai mult, ceasul inteligent ar fi urmaşul liniei de iPod-uri care deja scade în vînzări (în afară de iPod Touch). Tognazzini nu are vreo sursă internă pe care se bazează, ci spune că înţelege foarte bine filosofia produselor Apple.

Cu siguranţă americanii se pricep la design şi la a prezenta funcţionalităţi banale drept inovaţii de ultimă generaţie, dar mai întîi trebuie ca iWatch să existe, să lucreze cineva la el. Dacă acest produs ar fi lansat în 2013, principalul contracandidat, dincolo de alternativele de pe piaţă, ar fi iPod-ul. În al patrulea trimestru din 2012, acest gadget a fost cumpărat în 12,6 milioane de unităţi generînd un venit de peste două miliarde de dolari. Acestea sînt cotele pe care iWatch ar trebui să le depăşească.

Tognazzini înclină spre o încărcare wireless a ceasului, fiind dotat şi cu o conexiune prin Bluetooth prin care să comunice cu un iPhone sau iPad. Există şi alternativa ca ceasul să fie încărcat prin mişcare, procedeu folosit deja de anumite companii.

În afară de a fi o extensie, poate nu mereu de ajutor, pentru un alt dispozitiv Apple, iWatch ar putea avea şi punctele sale forte. Spre exemplu, ar putea debloca telefonul - securitate sporită - şi ar putea prelua apelurile fără necesitatea de a folosi telefonul. Cam greu cu răspunsul la mesaje, dar dacă vine cu Siri, acest lucru nu ar fi o problemă. Atît timp cît vorbeşti în engleză cu rudele tale şi prietenii tăi. Siri ar fi principalul avantaj cu care ar putea fi dotat iWatch, dar acest asistent personal are nevoie de ceva putere de calcul (iPhone 4 nu l-a primit pentru că n-are procesor dual-core).

Pe iWatch ar putea debuta şi conexiunea NFC (Near Field Communication) pe care Apple încă n-a folosit-o. Astfel, plăteşti din încheietură. Este, însă, vorba de Apple aici, astfel că va încerca să vină cu ceva mai mult decît banalităţi (sau măcar să le împachete frumos). În acest caz, Google Glass ar putea deveni un rival. Acesta este gadgetul (companionul) pe care Google îl pregăteşte pentru 2014. Ar trebui să vină cu funcţionalităţi foarte bune pentru a concura cu ochelarii gigantului american.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?