X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Guvernul instituie Consiliul Național de Amenajare a Teritoriului

20 mar. 16:00   Societate
1949 0

Cabinetul de miniștri a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, modificări la Dispoziția Guvernului privind Consiliul Național de Planificare a Teritoriului.

Modificările sînt determinate de necesitatea ajustării actului normativ la prevederile Codului Urbanismului și Construcțiilor.

Astfel, acestea prevăd redenumirea Consiliului Național de Planificare a Teritoriului în Consiliul Național de Amenajare a Teritoriului, dar și atribuirea unor competențe suplimentare noii entități, stabilite de Codul Urbanismului și Construcțiilor.

Printre acestea, pot fi evidențiate: asigurarea coordonării elaborării, avizării și aprobării Planului de amenajare a teritoriului național (PATN); сoordonarea proiectelor de Planuri de amenajare a teritoriului regiunilor de dezvoltare; adoptarea de opinii de revizuire a avizului general asupra documentației de urbanism, supus contestării; asigurarea monitorizării implementării PATN, iar, în cazul constatării nerespectării prevederilor acestuia, este obligat să informeze organul central de specialitate cu privire la faptele constatate.

0
1
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?