Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Guvernul analizează posibilitatea lansării unor noi parteneriate publice-private

11 feb. 2013,, 10:48   Societate
2739 0
Foto: avocatangheluta.ro
Autorităţile analizează posibilitatea lansării unor noi parteneriate publice-private în diverse domenii. Subiectul a fost discutat vineri în cadrul şedinţei Consiliului Naţional pentru Parteneriat Public-Privat (CNPPP), prezidată de premierul Vlad Filat.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", care face referire la serviciul de presă al Guvernului, în cadrul şedinţei, membrii Consiliului au examinat mai multe proiecte, printre care şi unul, privind prestarea serviciilor de asistenţă medicală urgentă.

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, a subliniat, că implementarea acestui proiect vizează asigurarea sistemului de sănătate cu un elicopter sanitar. De asemenea, se preconizează procurarea pentru început a 108 ambulanţe şi crearea dispeceratului comun al serviciului salvării - 112.

Un alt proiect examinat, vizează instituirea Reţelei interministeriale de parteneriat public-privat (RPP). Potrivit ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, această reţea urmează a fi o structură consultativă de competenţă generală, fără personalitate juridică.

Proiectul ce vizează iniţierea parteneriatului public-privat în scopul asigurării colaboratorilor Academiei de Ştiinţe a Moldovei cu spaţiu locativ, are drept scop construcţia unui cartier locativ pe terenul aflat în gestiunea AŞM. În acest context, Preşedintele AŞM, Gheorghe Duca, a menţionat, că astfel colaboratorii din sfera ştiinţei vor putea cumpăra un metru pătrat de spaţiu locativ cu aproape 40% mai ieftin decît în prezent.

Un alt proiect analizat constă în iniţierea unui parteneriat public-privat pentru construcţia de locuinţe şi obiective de menire socială pentru angajaţii Armatei Naţionale. În total, este nevoie de 1118 apartamente.

Prim-ministrul, Vlad Filat, a solicitat responsabilitate maximă în iniţierea acestor parteneriate. Proiectele examinate urmează să fie prezentate spre aprobate în cadrul următoarei şedinţe a Guvernului RM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?