Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin, a precizat poziţiile cu conducerea tiraspoleană în ajunul întrevederii 5+2"

1 feb. 2013,, 12:00   Societate
3007 0
Foto: gzt.md
Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin, a vizitat, joi, Tiraspolul, pentru a "preciza poziţiile" cu partea transnistreană în ajunul rundei ordinare de negocieri "5+2", care va avea loc la Lvov, pe 18 februarie.

Agenţia "INFOTAG" transmite cu referire la un comunicat al ministerului de externe al autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene că la întrevederea cu şefa instituţiei, Nina Ştanschi, diplomatul s-a arătat convins că pînă la runda de negocieri din februarie trebuie formulate propuneri concrete în vederea semnării unui protocol care să "consemneze principiile de liberă circulaţie a populaţiei din Transnistria şi R.Moldova".

Ştanschi a definit trei chestiuni cu probleme la acest capitol, care cer o rezolvare complexă: "reluarea şi restabilirea circulaţiei autovehiculelor agenţilor economici transnistreni, libera circulaţie a cetăţenilor Rusiei şi Ucrainei cu domiciliu permanent pe teritoriul RMN (care acum au dificultăţi la trecerea frontierei moldoveneşti), deschiderea podului peste Nistru lîngă satele Bîcioc şi Gura Bîcului". Totodată, Ştanschi a declarat că Tiraspolul este gata să deschidă circulaţia pe pod cu condiţia "să fie respectate toate posibilităţile pentru agenţii transnistreni".

Nina Ştanschi i-a mulţumit lui Muhametşin pentru sprijinul acordat vizitei în regiunea transnistreană a Ambasadorului cu Misiuni Speciale al MAE rus, Serghei Gubarev, şi a vicedirectorului Departamentului II pentru CSI, Vitali Treapiţîn, care va avea loc săptămîna viitoare. "Transnistria are nevoie de implicarea directă a Rusiei ca ţară garant în toate fazele procesului de negocieri", a spus Nina Ştanschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?