X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Deputatul Ivan Burgundji cere demisia başkanului Mihail Formuzal

21 ian. 2013,, 12:03   Politică
3194 0
Foto: dniester.ru
Deputatul Adunării Populare a Găgăuziei (APG), preşedintele comisiei pentru drepturile omului, legalitate şi ordine de drept, Ivan Burgundji, a cerut, în şedinţa specială de vineri a legislativului găgăuz, demiterea başkanului Mihail Formuzal, pe motiv că nu a semnat pînă acum regulamentul APG, adoptat încă pe 30 noiembrie 2012.

"Noi am depăşit dreptul de veto şi el era dator să-l semneze, dar nu a făcut acest lucru pînă acum", a spus Burgundji, citat de a Agenţia "Infotag".

El a propus ca această chestiune să fie inclusă în ordinea de zi, dar preşedintele APG, Dmitri Constantinov, a dispus ca toate chestiunile şi propunerile să fie trimise în comisii.

În şedinţă au avut loc discuţii asupra două chestiuni de pe agendă: privind alocarea de finanţe din fondul de rezervă al APG şi privind propunerea candidatului pentru funcţia de procuror al Găgăuziei.

Deputaţii au votat pentru numirea în această funcţie a lui Ruslan Caraivan, în vîrstă de 37 de ani. Acesta a absolvit în anul 1998 facultatea de drept a universităţii din Comrat, între anii 1999 şi 2004 a lucrat ca anchetator la Procuratura Găgăuziei, apoi ca anchetator pentru dosare speciale la procuratura generală. Candidatura lui Caraivan urmează să fie aprobată de procurorul general al Republicii Moldova. Mai înainte, funcţia de procuror al Găgăuziei a fost deţinută de Gherghe Leiciu, în prezent deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?