COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3017

Un fost agent britanic a recunoscut: Dosarul împotriva lui Trump nu este în toalitate autentic

19 oct. 09:45   În lume
1237 0

Fostul colaborator al secviciilor britanice de informații, Christopher Steele, care a întocmit un dosar cu dovezi compromițătoare împotriva fostului președinte al SUA, Donald Trump, a recunoscut că materialele prezentate nu au fost 100% adevărate, transmite Noi.md.

După cum a spus Steele unui jurnalist al canalului ABC într-un documentar despre el, fragmentele din care au fost publicate de postul de televiziune, el este "gata să recunoască că nu totul din dosar este 100% adevărat".

Cu toate acestea, el a adăugat că încă apără și aderă la principiile muncii depuse în timpul colectării dosarului și rămîne loial surselor și persoanelor implicate în colectarea materialelor.

Steele a inițiat un dosar împotriva lui Trump în 2016. La comanda oponenților politici ai lui Trump el a pregătit informații compromițătoare împotriva lui pentru firma Fusion GPS din Washington. Dosarul a ajuns în presă după alegerile din 2016.

Ziarul Telegraph a anunțat în luna mai că Steele a oferit FBI-ului un al doilea dosar despre fostul președinte american. În raport se menționa faptul că Rusia deține materiale compromițătoare despre Trump.


Serviciile de informații americane, care la acea vreme erau încă conduse de desemnații lui Barack Obama, nu au confirmat, nici nu au negat conținutul dosarului și detaliile grase cu care acesta abunda. Trump însuși a numit în repetate rînduri dosarul drept un fals, iar secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a numit dosarul drept o "rață" ziaristică.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X