COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6897
Coronavirus stiri: 7664

Trump a dat-o în judecată pe nepoata sa cerînd daune de 100 de milioane de dolari

22 sep. 13:45   În lume
1073 0

Fostul președinte american Donald Trump susține că nepoata sa Mary Trump și ziarul New York Times (NYT) s-au înțeles pentru a obține declarațiile fiscale, care ulterior au stat la baza unei anchete lansate în 2018.

Trump a acționat-o în justiție și a cerut daune de 100 de milioane de dolari de publicație și de la nepoata sa.

În ancheta NYT se menționează faptul că fostul lider american nu plătește impozite la stat și investește banii în zeci de întreprinderi nerentabile.

"Pîrîții s-au angajat într-un complot perfid pentru a obține înregistrări confidențiale și extrem de sensibile pe care le-au exploatat în beneficiul lor și le-au folosit ca mijloc de falsă legitimare a lucrărilor lor publicitare", se spune în cerere, citată de NBC.

În document se afirmă faptul că Mary Trump a încălcat acordul de confidențialitate și a scos pe ascuns declarații fiscale pentru a le oferi reprezentanților mass-media. Trump este convins că nepoata sa și jurnaliștii s-au ghidat numai de beneficiul personal și de dorința de a cîștiga bani.


Ziarul neagă totul, afirmația lui Trump este considerată o încercare de a-i face pe jurnaliști să tacă.

În 2019, jurnaliștii David Barstow, Susan Craig și Russ Buettner au primit Premiul Pulitzer pentru investigarea fraudei financiare a lui Trump.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽