COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump l-a lăsat fără secrete pe fostul șef al CIA

Trump l-a lăsat fără secrete pe fostul șef al CIA

Trump a revocat accesul la informaţiile clasificate drept secret de apărare al fostului şef al CIA John Brennan, fost consilier apropiat al preşedintelui democrat Barack Obama și critic vehement al lui Trump, care l-a criticat frecvent pe miliardarul republican, a anunţat miercuri Casa Albă.

Această autorizare, a cărei revocare a fost anunţată de purtătoarea de cuvînt Sarah Sanders, le dă înalţilor responsabili care beneficiază de ea acces la informaţii sensibile şi confidenţiale, chiar şi după încheierea mandatului.

Sarah Sanders a dat citire unui comunicat al lui Donald Trump, în care liderul de la Casa Albă şi-a justificat decizia prin "riscurile care decurg din conduita şi comportamentul imprevizibile" ale lui John Brennan.

"Istoric, foştii şefi ai serviciilor de informaţii şi ai agenţiilor de securitate erau autorizaţi să păstreze acces la informaţii clasificate drept secret de apărare", a reamintit textul, subliniind că această tradiţie este acum revizuită.

Fost şef al CIA în post între 2013 şi 2017, John Brennan rămîne una dintre vocile respectate pe eşichierul politic american, arătîndu-se în acelaşi timp puţin zgîrcit cu criticile la adresa lui Trump.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load