X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4059

Trump și Biden au obținut nominalizările pentru alegeri din partea partidelor lor

13 mar. 11:45   Externe
3110 0

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Joe Biden, şi fostul preşedinte, Donald Trump, au obţinut amîndoi, marţi, nominalizarea din partea partidelor lor, dînd startul primei revanşe a alegerilor prezidenţiale americane din ultimii aproape 70 de ani.

Joe Biden avea nevoie de 1.968 de delegaţi pentru a obţine nominalizarea, iar marţi-seară a depăşit acest număr, în timp ce au început să apară rezultatele din competiţia primară din Georgia.

De asemenea, au început să sosească rezultate din Mississippi, statul Washington, Insulele Mariane de Nord şi democraţii care trăiesc în străinătate, notează Noi.md cu referire la realitatea.net.

Cîteva ore mai tîrziu, Trump a obţinut cei 1.215 delegaţi necesari pentru a obţine nominalizarea republicană la preşedinţie, în timp ce patru state organizau competiţii.

Și Biden, și Trump şi-au îndreptat deja atenţia către alegerile generale din 5 noiembrie, organizînd sîmbătă mitinguri duel în Georgia.


Ultima confruntare prezidenţială repetată a avut loc în 1956, cînd preşedintele republican Dwight Eisenhower l-a învins pentru a doua oară pe fostul guvernator de Illinois, democratul Adlai Stevenson.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?