X 
Transnistria stiri: 1443
Preşedintele stiri: 4063

Orban: "SUA și China ar putea semna un acord comercial de anvergură"

11 mar. 16:40   Externe
2432 0

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că există posibilitatea încheierii unui acord comercial de anvergură între SUA și China dacă fostul președinte american Donald Trump va cîștiga alegerile.

Trump l-a primit vineri seara pe Orban la proprietatea sa de la Mar-a-Lago. Discuțiile au durat aproximativ o oră și au fost urmate de o cină și un concert. Biroul de presă al fostului președinte a precizat că cele două părți "au discutat o gamă largă de probleme care vizează Ungaria și Statele Unite, inclusiv importanța primordială a unei frontiere puternice și sigure pentru fiecare națiune".

"Donald Trump, înainte de a pierde alegerile, a fost foarte aproape de a avea un acord comercial cuprinzător major cu China. Și văd că, bineînțeles, după negocieri lungi, lungi și dure, acum va exista o oportunitate și pentru asta", a declarat Orban într-un interviu acordat televiziunii M1.

Potrivit acestuia, Ungaria ar beneficia de prezența și interacțiunea capitalului german, chinez, sud-coreean și american în țară, deoarece ar contribui la prosperitatea acesteia.

Orban a mai spus că o discuție organizată de Heritage Foundation, un institut de cercetare conservator american, a ridicat problema rolului Ungariei ca punte de legătură între Est și Vest.


Orban a declarat anterior că Europa se simte frustrată de faptul că Asia se dezvoltă într-un ritm mai rapid, un număr tot mai mare de țări europene favorizînd în ultima vreme cooperarea cu Asia în detrimentul dezangajării.

Ministrul ungar de Externe Péter Szijjártó a declarat în repetate rînduri că Budapesta nu susține ideea unui nou Război Rece și a unei noi Cortine de Fier între Est și Vest și consideră că Europa ar trebui să dezvolte cooperarea cu Asia în situația geopolitică actuală pentru a evita colapsul economic. Motorul schimbărilor economice majore din lume, în opinia sa, sînt țările din Est și este necesar să se recunoască procesul de fuzionare a economiilor din Vest și China.

3
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?