TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tribunalul a prelungit din nou termenul de arest al Karinei Țurcan, acuzată de spionaj

Tribunalul a prelungit din nou termenul de arest al Karinei Țurcan, acuzată de spionaj

Tribunalul municipiului Moscova a prelungit arestarea fostei membre a consiliului de administrație al Inter RAO, Karina Țurcan, care a fost acuzată de spionaj.


Despre acest lucru scrie Tass, cu referire la serviciul de presă al instanței.


Ședința de judecată a avut loc cu ușile închise datorită existenței materialelor "clasificate" în acest caz. Karinei Țurcan au fost arestată în luna iunie anului trecut.


Potrivit anchetatorilor, în august 2004, Țurcan a devenit agent, implicat în cooperarea confidențială cu serviciul secret al Moldovei. La sfîrșitul lunii aprilie 2015, la Moscova, ea a primit o versiune electronică a proiectului de document al Ministerului Energiei privind anumite aspecte ale acțiunilor companiilor ruse de energie în cooperarea internațională, transmițîndu-l în septembrie 2015 serviciului secret al Republicii Moldova.


Țurcan este acuzată de infracțiune în conformitate cu articolul "Spionaj", iar aceasta nu și-a recunoscut vina, pretinzînd că nu cunoaște nici un reprezentant al serviciilor speciale străine și nu înțelege despre ce document este vorba.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load